Rannalla

Oi ihana toukokuu ja helle! Olemme käyttäneet terassia tämän toukokuun aikana varmasti enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä. Tänään kuitenkin päätimme suunnata rannalle, joka sijaitsee linnuntietä muutaman kilometrin päässä kodistamme. 

Lähin rantamme on Refnesstranden. Se on yksi alueen pienimmistä, vain 1,5 km pitkä valkoisen hiekan ja dyynien peittämä alue, joka on suosittu niin lenkkeilijöiden kun surffareidenkin keskuudessa. Refsnes kerääkin paljon korkeiden aaltojen ja tuulen metsästäjiä: purjelautailijoita, surffareita ja leijalautailijoita (kitesurfers), sillä viima on usein melkoisen kova. 

 

ranta_meri_blogi

Kuva on aamulenkiltä, jolloin ranta oli vielä täysin autio. Lukuun ottamatta muutamaa turistia, jotka vaatteista päätellen palelivat

 

Pitää muuten mainita, että käsitys etäisyyksistä on ainakin itselläni muuttunut täysin täällä Norjassa  asuessani. Vaikka matkaa olisikin esimerkiksi 50 kilometriä, voi se kestää ajassa tuplat mitä vaikka Suomessa. Näemme rantsuun omalta terassiltamme, mutta matka sinne kestää pyörällä puolisen tuntia. Olimme laiskoja, ja valitsemme auton tällä kertaa. Tämä ei osoittautui kauhean kannattavaksi ideaksi, sillä vähintään puolet lähiseudun asukkaista oli pakkautunut rannalle. Vaikka rantaviivaa tällä riittää, en ole aiemmin nähnyt yhtä paljon porukkaa aurinkoa palvomassa meidän lähirannalla! Se kertoo myös varmaan jotain normaaleista ilmoista täällä tuulisella länsirannikolla.

 

ranta_hiekkaleikit_blogi

Meidän mini nautiskelee lämmöstä ja hiekkaleikeistä

  

Pienet hikipisarat nousivat otsalle parkkipaikkaa etsiessämme, sillä tiet (varsinkaan pikkutiet rannoille tai mökeille) eivät ole leveydellä pilattu. Muutaman kerran penkereen puolella käytyämme saimme auton parkkiin. Kun saimme vihdoin asetuttua paikoillemme, olo oli kuin etelän lomalla. Ihana lämpö ja turkoosi merivesi. ❤

Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s