Alkusanat

Tuntuu hassulta, mutta olen vasta hiljattain ymmärtänyt missä asun. Olen toki aina rakastanut merta ja pitänyt Norjaa kauniina maana, mutta ajattelematta asiaa sen kummemmin. Arjessa monet asiat unohtuvat. Vaikka mikään ei ole sinänsä muuttunut, olen huomannut arvostavani arkea ja uutta kotimaatani enemmän kuin aiemmin.

Arkeni on varmaankin melko samanlaista kun monen lapsiperheen arki. Aika vierähtää työssä ja päiväkodissa – rutiineissa. Viikonloppuisin pakkaudumme autoon ja teemme retkiä lähelle ja kauemmas. Ja kun palaamme kotiin väsyneinä ja ulkoilman uuvuttamina, ajatukset ovat jo seuraavassa ”mitä pitää tehdä” – asiassa, sen sijaan, että pysähtyisin hetkeksi.

Viimeaikoina olen kuitenkin alkanut ajattelemaan enemmän asioita joita saan tehdä, asioiden joita pitää tehdä, sijaan. Asioita joita olen etuoikeutettu tekemään. Saan asua juuri Norjassa, maassa joka on yksi maailman parhaiten voivista. Alue, jossa asun, on sanalla sanoen kaunis. Rantaviivaa jatkuu monia kymmeniä kilometrejä ja vuorille ajaa alle tunnissa. Norjan perhe on alusta asti ottanut minut  lämpimästi vastaan, ja olen saanut kokea kaikki suurimmat juhlapäivät joulusta kansallispäivään aitojen ja ihanien ihmisten kanssa. Norjalaiset ovat ylpeitä perinteistään sekä kulttuuristaan, ja se näkyy mielestäni ihmisten olemuksessa. 

Ehkä ikäväni Suomeen, perheen ja ystävieni luokse, on estänyt minua nauttimasta kunnolla siitä mitä minulla on. Nyt olen kuitenkin päättänyt nauttia pienistäkin asioista. Kaupunkilaisena pienen kylän elo voi joskus tuntua hiukan ahtaalta, mutta kaikki mitä minua täällä ympäröi, on oikeastaan aika mahtavaa. 

                                                                      ❤

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s